Danmark har brug for unge iværksættere

Det er blevet lidt af en mærkesag for mig at støtte op om unge iværksættere. Føler mig med mine 36 år ikke selv som en gammel iværksætter endnu, og føler mig heller ikke nødvendigvis klogere end andre. Men jeg har lært en del gennem mit selvstændige virke siden 2005, og jeg ser det lidt som en pligt, at man hjælper andre ligesindede på vej, hvis man kan finde ud af at lære fra sig.

Det eneste, jeg ikke giver fra mig, det er den FULDE opskrift på min virksomhed. Men lige som Coca Cola vil jeg gerne give opskriften på rigtig mange af de ting, som min succes i dag “indeholder”.

Det er derfor, jeg ofte deltager i debatten på Ungiværk – hvis du ikke kender dette sted på Facebook, så få lige fart på med at søge om medlemsskab.

Og senest har jeg skrevet et indlæg på Radikale.net. Min deltagelse som bruger derinde afspejler overhoved ikke min politiske overbevisning. Men de har et godt forum, hvor man har mulighed for at diskutere politik. Og jeg har her fundet anledning til at skrive om netop dette emne: at Danmark har brug for unge iværksættere. Du kan læse mit indlæg her.

Baggrunden for at deltage i debatten, det er alle de udfordringer, jeg alt for ofte hører om, når unge iværksættere med et fantastisk drive og en tro på, at de kan drive business med deres idé, ønsker at gå LIVE med denne idé. De har endnu ikke stødt på for mange udfordringer og kender ikke til alle de besværlige momsregler osv., så de har ikke samme stopklods, som mange andre får, når de kommer op i årene og erfarer en ting eller to om livet.

De unge har rent faktisk en tro på, at de selvfølgelig lykkes med deres projekt – og hvis man ikke prøver, så er det i hvert fald sikkert, at man ikke lykkes!

DERFOR har Danmark brug for unge iværksættere. Men hvorfor skal det så være så besværligt at få eget CVR-nummer, når man har sine forældres accept?

Jeg har kontaktet en masse unge iværksættere via Ungiværk og bedt dem fortælle deres historie. Og når jeg har sammenfattet dette, vil jeg gå videre til politikerne med et oplæg til, hvordan man kan gøre det nemmere for unge at starte business. For mange politikere fortæller højt og flot om, hvordan de tror på Danmarks ungdom, og at de nok skal gøre det bedre og nemmere for unge iværksættere – og for iværksættere generelt.

Min mission er at holde dem op på deres løfter!

Min egen baggrund er, at jeg allerede som helt ung – helt nøjagtigt som 11-årig – viste de første tegn på, at jeg havde en iværksætter i maven. Men mine forældre troede ikke helt på mig – eller måske er rette betegnelse “turde ikke tro på mig”… og lang historie kort: jeg sprang først ud i selvstændigt virke for 10 år siden og begyndte at pleje min indre iværksættere, som jeg nu skal lære at tøjle, fordi jeg hele tiden får nye idéer til en ny virksomhed.

Jeg har derfor LOVET mig selv, at jeg ikke vil stå i vejen for mine egne børn, når de opfinder noget eller kommer med en god forretningsidé. Og det er da også derfor, at jeg har valgt at gå all in på min datters projekt med Kforkage.dk. I 2014 var hun Danmarks yngste iværksætter som 8-årig, men her i 2015 ser det ud til, at der er kommet en endnu yngre pige på banen: nemlig 7-årige Ane. Og det er bare cool, for min datter gør ikke det her for at få en titel – og jeg støtter ikke op om det for at vinde medaljer.

Dette er et fælles projekt, fordi min datter har en fantastisk forretningsidé, og jeg skal ikke være den, som spænder ben!

Så i vores tilfælde har jeg startet et firma, som min datter med tiden skal overtage alle anparterne i – når hun bliver gammel nok. Og bare rolig: dette er ikke et tilfælde af misbrug af en køn, lille pige, og der er heller ikke tale om børnearbejde. Alt bliver kørt helt efter loven. Og så vil jeg gøre alt for, at min datter som 16-årig gnidningsfrit kan få lov til formelt at overtage selskabet – hvis det eksisterer til den tid… men hvis det ikke gør, har hun helt sikkert bare startet med en ny forretningsidé 🙂

Men til alle politikere, som udtaler sig om bedre vilkår for iværksættere: når jeg sætter mig noget for, så er jeg stædig. Og jeg kommer til at kæmpe for, at Danmark får bedre vilkår for iværksættere – unge som gamle… men min mærkesag bliver som sagt de unge iværksættere. Så vi ses derude til en ordentlig debat med løfter, I bliver holdt op på.

 

Follow on Bloglovin