Helt ærligt!

Jeg er i gang med at læse bogen How to Win Friends and Influence People  af Dale Carnegie for 3. gang – ja! tredje gang.

Distræt læser? Nej…
Langsomt opfattende? Nej…

Det er en af de der bøger, som lærer én at omgås andre i en barsk verden, hvor man gerne vil omgås ordentlige mennesker og blive mødt dér, hvor man selv er på en respektfuld måde, samtidig med at man gerne vil opnå noget i sit liv på DEN GODE MÅDE. Så ja, jeg er i gang med at læse den for 3. gang for at lære teknikkerne til at fungere i en mere og mere egoistisk verden. Den hjælper mig til at TÅLE hverdagen og ikke melde mig ud af samfundet og flytte langt væk fra Danmark.

Hårde ord? Ja – uden tvivl. Men jeg har taget min andel af tæsk og har ærlig talt brug for at få en pause, når nu Karma ikke rigtig kan finde mig og give mig en pause for uærlige og egoistiske mennesker, som står i kø for at dræne mig for energi og penge. Så det har fået mig til tasterne.

Hende Mette fra Socialdemokratiet

… Ninety-nine times out of a hundred, people don´t criticise themselves for anything no matter how wrong it may be.

Ovenstående citat fra “How to Win Friends and Influence People” får mig til at tænke på mange mennesker. Men lad mig trække Mette op af hatten som en, de fleste danskere kender til, og som de fleste helt sikkert har en holdning til. For hun har virkelig gang i noget, der er skadende for Danmark og for “sådan nogle som mig”.

Uden det skal blive for politisk, så forstår jeg ikke, at man som Statsminister ved sine fulde fem kan beslutte, at dem, som arbejder hårdest, skal plukkes endnu hårdere, uden man tager stilling til, om de egentlig har råd til det. Hvornår er nok nok?

Mød Mia: Mor til 2, gift på 12. år med børnenes far, virksomhedsejer og bosiddende i Gentofte

Jeg er en af dem, som Socialdemokraterne nyder at nedgøre og “plukke”. Jeg er en af dem, som skal betale mere i skatter og afgifter – af penge, som jeg allerede én gang (eller flere) har betalt skatter og afgifter for. Men jeg tjener ikke en masse penge eller har en masse penge på kontoen. Jeg sparer op i min virksomhed, så der på et tidspunkt er råd til, at jeg får en ordentlig løn (på højde med en skolelærer vil være helt fint for mig)… men der er ikke råd lige nu, fordi det er mig, som skal betale… ALT…

… når kunder ikke betaler
… når ansatte er syge
… når mine børn er syge
… når ansatte svindler
… når konsulenter snyder

Der er kun én til at betale: MIG. Og det gør, at jeg ikke kan få løn mange måneder. Og det gør mig til den lavest betalte

I MIN EGEN VIRKSOMHED!

– samtidig med, at jeg skal beskattes af et usolgt varelager, jeg hverken kan spise eller betale for mælk og æbler med. Og der er ingen garanti for, at det ender med, at jeg får den opsparing udbetalt i min virksomhed, fordi der står så mange i kø, som gerne vil plukke mig, før jeg selv “får lov” til at høste frugterne af mange års SVED & TÅRER (og forhåbentlig intet blod).

Det kunne klares på 5 minutter, men bliv lige hængende lidt mere i FAKTA

Hvis du stadig hænger på – hvilket jeg inderligt håber, du gør – så lad mig lige tage dig en tur gennem fakta:

Fakta 1: Vi bor i Gentofte. Vi har sparet op, og jeg har arvet nogle penge efter min mor, så vi har råd til vores lille bungalov – ikke på den rigtige side af Lyngbyvejen men i et lille villakvarter. Men postnummeret er stadig Gentofte (og heldigvis for det – for det er en god, konservativ kommune). Den er altså betalt med løn, der er beskattet. Og med arv, der er beskattet af først min mor og dernæst mig. Men vi er slet ikke færdige, for så kommer der yderligere skatter og afgifter- OG der varsles med endnu mere beskatning fra staten. Det er stadig de samme penge, vi starter ud med, som beskattes… og beskattes… og så lige beskattes lidt mere.

Fakta 2: Jeg har min egen virksomhed med +10 ansatte. Men der er ikke altid løn til mig. For kunderne skal plejes med større og større varelager, så de får den bedste betjening, for ellers er der ikke plads i markedet til min virksomhed. Og de ansattes løn er også vigtigere. Så min “belønning” kommer først om mange år, og havde jeg været en alm. ansat i min virksomhed, ville jeg til den tid have jeg et par millioner til gode i overarbejde og manglende udbetalt løn.

Fakta 3: Vi har 2 biler. En nødvendighed for at kunne få vores hverdag til at hænge sammen. Men de er købt og betalt. Der er hverken ringe eller stjerner på vores biler – det er ganske normale og økonomivenlige biler, der (ligesom den røde kuffert på baggagebåndet) er nemme at finde i mængden af meget flottere drømmebiler på vejene omkring os.

Fakta 4: Vi har familiemæssigt været ramt af meget sygdom (blodpropper, 2 rygoperationer og kronisk nældefeber er blot få ting på listen for mit eget vedkommende), som har sat mig ud af spillet i lange perioder, samtidig med at vores mindste har autistiske udfordringer, som gør det nødvendigt for mig at kunne flexe meget med min tid – ALTID – og hvem har betalt for dette? Det har vi i de fleste tilfælde selv… med en smule dagpengehjælp i korte perioder. Men da jeg er selvstændig, er reglerne ikke skarpe nok til, at jeg kan få samme hjælp som lønansatte (tabt arbejdsfortjeneste, fuld dagpengeret under sygdom og samme hjælp til aflastning af mit barn), så jeg skal betale det meste selv.

Fakta 5: Vi har været ramt af det vildeste stormvejr i virksomheden, og vi kæmper for at komme ovenpå igen – en kamp som man sjældent skal kæmpe i det offentlige, da der er et sikkerhedsnet. Men i det private er der én til at betale gildet: virksomhedsejeren. Og mine ansatte og jeg nægter at læne os tilbage og acceptere, at udefrakommende skal bestemme, om vi skal have retten til at blive ved med at arbejde et fedt sted. For vi er nr. 100, som kigger på, hvad der SÅ kan gøres, og hvordan vi kan forbedre tingenes tilstand – og jeg læner mig ikke tilbage i sofaen og peger fingre: jeg kæmper mig igennem!

Vi kæmper! Og jeg betaler selv!

I min familie er vi ressourcestærke – ikke på pengesiden men uddannelsesmæssigt og energimæssigt (utroligt nok). Vi læner os ikke tilbage i sofaen, og vi nægter at give fortabt, så vi “taber”… vi står bagest i køen til at få hjælp. Dette til trods for, at vi bidrager i høj grad til samfundet og gør alt hvad vi kan for ikke at belaste samfundet… og til trods for, at vi burde have lige ret som alle andre til at få hjælp.

MEN VI DØMMES HÅRDT
– af staten & af den folkelige domstol.

Og derfor står vi med 99 ud af 100, som peger fingre i stedet for at kigge sig selv i spejlet og sætte sig ind i, om de har ret til at dømme os og plukke os… uanset hvor meget fejl de tager og hvor uretfærdige de er.

Når nu du har “mødt Mia”, synes du så stadig, at staten har ret til at straffe nogle som mig hårdere med virksomhedsskat og arveskat? Giver det folke-domstolen ret til at dømme mig som et af de “rige svin”? Og er det virkelig fair, at ansatte er fredet i klasse A og kan snyde og bedrage, men at virksomhederne så skal HJÆLPE dem videre med en (stor) pose penge?

Hvis du er en af de 99 ud af 100, så vil jeg vove den påstand, at der er større chancen for, at DU ender med at have tjent flere penge end mig, når vi står foran porten og Skt. Peter, men at JEG har betalt mere i skatter og afgifter end dig.

  • Jeg beder ikke om en præmie for at skaffe arbejdspladser.
  • Jeg beder ikke om en præmie for at passe mit eget barn.
  • Jeg beder ikke om en præmie for at have klaret mig længe uden løn.

Jeg beder om forståelse. Og respekt. Og ordentlighed.

Er det så meget forlangt? Helt ærligt!

Follow on Bloglovin