Danmarks yngste iværksætter

Danmarks måske yngste iværksætter er min 8-årige datter, og jeg er MEGA stort over, at hun synes, at min livsstil er så fed, at hun vil det samme med sit liv; at være chefmor 🙂

Det er nok den største ros, jeg kan forestille mig at få – at mit barn ikke kun synes, at jeg er god nok, men at jeg faktisk er SÅ god, at min datter også ser op til mig.

Min morfar var selvstændig OG iværksætter (det ene afhænger ikke af det andet!): først vognmand og så købmand. En kreativ ildsjæl, som var hamrende dygtig til at drive forretning. Jeg nåede desværre aldrig at se ham arbejde, for han blev pensioneret i en tidlig alder, men jeg har hørt mange historier. Og han var ikke kun en dygtig købmand – han var også meget vellidt. Og dét er noget, jeg ser op til: træd ikke på folk, bare fordi du har succes! Desværre døde han for mange år siden, men jeg er sikker på, at han er stolt af mig… At jeg også har en iværksætter i MAVEN.

Det lå dog ikke i kortene, at jeg skulle være selvstændig, selvom jeg også altid har været en kreativ ildsjæl. Men det overrasker dog ingen af dem, som har kendt mig i min barndom… De siger “selvfølgelig er du selvstændig”. Jeg har altid været en knokler, men i mange år knoklede jeg med uddannelse og for mine chefer i almindelige lønmodtagerjobs; dog altid med et ønske om at være den bedste og at ville noget mere. Vidste bare ikke HVAD.

Heldigvis ville skæbnen i 2005, at jeg blev kastet ud i selvstændigt virke – jeg var træt af en træls chef i ejendomsmæglerbranchen. Og derefter fandt jeg hurtigt ud af, at dét med at starte virksomheder op, det var lige mig 🙂

Mine virksomheder tæller bl.a. et vikarbureau, en tøjbutik og en håndfuld webshops. Jeg har også drevet virksomhed med MIN mor: vi solgte børnetøj med stor succes, både online og med fysisk butik. Men det med webshops er bare det, der passer bedst til mine kreative sider, så jeg er fortsat i det spor – senest med Magnetz.dk.

Og nu skal jeg så til at drive virksomhed med MIN datter.

Min datter er idémageren bag webshoppen Kforkage.dk, der kun skal sælge kageudstyr. Idéen kom på en kagemesse i Bella Centret i foråret 2014, hvor hun fandt på navn og tema for webshoppen. Og så fik hun endda talt med leverandører på messen i samme ombæring, og de elskede hendes idé.

Derfor fik vi i sommeren 2014 besøg af Berlingske Tidendes journalist for Kids News, som skrev artiklen D for Direktør – inspireret af navnet på webshoppen. Artiklen var om Danmarks yngste iværksætter. Og det var en fed oplevelse for min datter. Især det at se sig selv på en helsides annonce, som hun kunne vise frem i skolen!

Siden da har det taget fart, og om lidt åbner kageshoppen Kforkage.dk. Sara er dog endnu for ung til at drive og eje egen virksomhed, så hun får kun lov til at blogge – ikke at ARBEJDE. Og så får hun lov til at træffe alle de vigtige beslutninger i virksomheden, indtil hun helt kan overtage. I mellemtiden driver jeg så hendes business 🙂

Follow on Bloglovin