Jeg har syet en Bulbasaur dragt

I februar måned 2016 lovede jeg mig selv, at det skulle være slut med at sy fastelavnskostumer til børnene – efter 2 smølfedragter, et pizza kostume og tøj og udstyr til Rosa fra Rouladegade, så syntes jeg, at jeg havde udtjent min værnepligt.

MEN…

Jeg kunne jo ikke stå for min dreng i år, hvor han stod og kiggede meget trist på mig, fordi man ikke kan købe en Bulbasaur dragt. Hvis man skal lave et hjemmelavet Bulbasaur kostume, så er det igang fra scratch… jeg kunne ikke finde et eneste mønster på nettet, så en Google søgning på “Bulbasaur bamse” gav mig en masse billeder, som jeg selv kunne lave kostumet ud fra. Det lyder ondsvagt, men jeg sad med en fodbold i skødet og klippede stoffet til, så det kunne sys sammen til noget, der lignede en Pokemon figur.

Resten af dragten blev til ved at tegne et omrids fra hans flyverdragt. Og jeg lovede mig selv undervejs i projektet, at jeg ville lægge det hele op i bloggen, så andre kunne være lidt mere heldige, end jeg selv var, med at finde et mønster til Bulbasaur…

… men jeg orker det ikke.

Sorry! Så her kommer i korte træk, hvordan jeg gjorde.

Jeg startede med at købe en masse gode nåle fra Rito.dk. Så købte jeg stof og pladevat hos Stof & Stil i de rigtige Bulbasaur-farver. Og derefter var det bare at gå i gang med at lave mit eget mønster.

Sådan lavede jeg dragten

Her er en sammenfatning af, hvordan jeg lavede mit eget mønster til dragten:

  • Lagde stoffet dobbelt på gulvet og lavde hans flyverdragt ovenpå. Tegnede omridset af dragten, og da jeg kom til ærmerne, rykkede jeg dragten lidt til siden og tegnede omridset af ærmerne (det dur ikke helt at sy dragten i 1 stykke).
  • Syede dragten med åbning på maven, hvor jeg syede magneter ind som magnetlukning.
  • Syede en blomst (til ryggen) af 6 stykker i bladform og syede den fast på ryggen af dragten, med en løbebane til slyngpisken, så den kunne trækkes længere i den ene eller den anden side.
  • Syede en slyngpisk, som blev stoppet ud med pladevat, så han kunne slå med den, uden at nogen kunne komme til skade. Og så kom jeg den ind i blomsten bagpå ryggen i kilen dertil.
  • Lagde nogle stofstykker på en fodbold, der var større end min søns hoved, og satte stykkerne sammen, så de dannede et Bulbasaur hoved (se 1. foto).
  • Nåh ja, og så lavede jeg så hovedet om 3 gange (!), fordi det ikke var rigtigt nok*
  • Syede hovedet på dragten.
  • Og til sidst syede jeg armene sammen i bunden med klør og med en åbning, så han kunne få hænderne ud af og til (som man kender det fra sportstøj).

Og så: TADAAAA 🙂

*Der hører en ret sjov historie til det med hovedet, der blev syet om 3 gange: jeg googlede “Bulbasaur”, og det første billede var ret detaljeret med en åben mund. Jeg gik derfor i gang med at sy en åben mund i dragten, og det var med pap og alt muligt. Min søn godkendte den ad 3 omgange, og da jeg så var helt færdig med hovedet, sagde han: men Bulbasaur har slet ikke åben mund?! OH NO! Om igen. Jeg havde åbenbart fundet nettets eneste billede af Pokemon-figuren med åben mund… så det var EN OMMER! Anden gang var så mig selv – perfektionismen længe leve.

Jeg gør det aldrig igen

Næste år siger jeg altså NEJ til at lave flere hjemmelavede fastelavnsdragter – der køber jeg parabenefri ansigtsmaling til børnene og finder et lagen eller noget andet, som de selv kan klippe en dragt ud af 😉

Og vil min søn have en ny Pokemon dragt, må han selv spare sammen og købe den hos ToyToy.dk. Jeg vil tillade mig at elske mine børn en smule mindre næste år og være onde mor, som siger NEJ.

 

 

Follow on Bloglovin