Gourmet kødboller

Oh no, you didn’t?! Oh yes, I did.

Vi havde gæster i går og kørte italiensk tema. Vi havde købt stort ind i Super Marco v/Fisketorvet, og der blev ikke sparet på noget.

Forret: Bøffelmozzarella m/parma & basilikum, grisini, friskbagt ciabatta, oliven og pesto.
Hovedret: Spaghetti med kødboller. Ikke hvilke som helst kødboller… Det kommer jeg til.
Dessert: Hjemmelavet tiramissu.

Hvis du kan li’ italiensk mad, så skal du have fat i Sølvskeen – et must i kogebogssamlingen. Jeg er virkelig dårlig – århundredets underdrivelse, jeg er VÆRRE end det – til at holde mig til en opskrift, også selv om det er første gang, jeg skal bage/stege/koge noget. I det hele taget noget, som jeg opfatter som en ordre; så gør min hjerne oprør. F.eks. hvis der står på en dør “Adgang forbudt” eller “Kun for personale”. Så tænker jeg: “+ adgang for Mia”. Jeg MÅ bare vide, hvad der er inde bag den dør.

Anyway, tilbage til kogebogen! Der er en fantastisk opskrift på kødboller i tomatsauce i Sølvskeen, og den er god nok til at servere som gourmet-hovedret. Jeg følger den (naturligvis) ikke selv til punkt og prikke, men jeg har modificeret den til følgende:

400 gram økologisk hakket oksekødSoelvskeen
1 håndfuld frisk kruspersille
1 fed hvidløg
1 tsk. havsalt m/lille top
Friskkværnet peber
1 æg
En håndfuld tipo 00 italiensk mel
3 spsk. god jomfruolivenolie

1/2 liter passata
2 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
Salt & peber

Rigtig god pasta

Kød, persille, hvidløg, salt, peber og æg blandes godt sammen. Rulles i små kugler med stor teske og trilles i mel. Steges på panden på alle sider i ca. 5 minutter på middel varme og sættes til side.

Blegselleri, peberfrugt, gulerødder og hvidløg hakkes meget fint og steges i en stor, tykbundet gryde i ca. 5 minutter. Bland passata i (hvis du har kræsne gæster, skal du nok huske at purére saucen nu, inden du blander kødbollerne i saucen). Og så til sidst putter du kødbollerne, rosmarin-kviste og salt & peber  i saucen (bare med det samme – behøver ikke koge op først). Skal simre i en lille times tid. Rør af og til, så saucen ikke brænder på.

Og til sidst koger du din yndlingspasta efter anvisningen på pakken, så det passer med, hvornår kødbollerne er færdige.

Hvis du har god tid: lav retten nogle timer i forvejen og giv et opkog inden spisetid. Retten bliver kun bedre af at stå og trække.

Follow on Bloglovin